5 közösségi media tipp új YouTube vloggereknek

A közösségi médiában való jelenlét ma már elengedhetetlen azoknak, akik népszerűsíteni szeretnék a YouTube csatornájukat. Azonban, ha nincs terv, bizony eredményeket elérni meglehetősen nagy kihívás lehet. Ezért álljon itt pár tipp, ami segíthet a közösségi médiában való eredmények elérésében és a hatékony tervezésben.

Miért van jelen a közösségi médiában a YouTube csatornád?

Mit szeretnél elérni a Youtube csatornád közösségi jelenlététől? Ha még nincsen kitűzött célod, akkor ez egy nagyszerű idő, hogy tervet készíts. Ha van egy terved célkitűzésekkel, akkor sokkal jobban tudod, majd kezelni a tartalmaidat céljaid elérése érdekében. Korábban írtunk a célkitűzésekről, amit itt tudsz elolvasni.

Legyél aktív a közösségi médiában!

Még akkor is, ha úgy érzed, hogy a jelenlegi tartalmad nem a legizgalmasabb, ha a követőiddel tartod a kapcsolatot, a közösségi jelenléted növekedni fog. A közösségi médiában a közönséged elvárja, hogy interakcióba léphessen veled. Használj hashtageket, válaszolj a hozzászólásokra és próbálj meg más YouTuberekkel közösen dolgozni.

Miért vagy egy adott közösségi oldalon?

Nem minden közösségi platformnak egyforma a közönsége és némelyik platform közönsége jobb az egyik YouTube alkotó számára, mint másoknak. Próbáld meg kideríteni, hogy a te ideális közönséged, mely közösségi oldalakon van jelen?

Talán a Twitteren és az Instagramon, vagy a Facebookon lógnak? Netalán a Pinteresten? Derítsd ki és azokra az oldalakra fektess nagyobb hangsúlyt!

Figyeld a YouTube csatornád eredményeit!

Napjainkba a közösségi oldalak biztosítanak statisztikát számunkra. Ezek segítségével nyomon követhetjük, hogy mikor kattintottak egy adott linkre, milyen gyakran és mely időtartamok a legjobbak számunkra, vagyis mikor a legaktívabb a közönségünk egy adott oldalon. Igyekezz állandóan figyelni a statisztikát, hogy ezáltal még hatékonyabban tudj majd posztolni.

Mindig nézz előre!

Minden közösségi oldal igyekszik javítani és új dolgokat biztosítani, amivel javíthatunk a jelenlétünkön a közösségi oldalakon. Vloggerként, hogy sikeresen tudj növekedni, mindig figyelni kell a változásokra. Mindig szakíts időt ezek tanulmányozására, hogy ezáltal sikeresebben juthass előre.

Összegzés

Napjainkban már elengedhetetlen, hogy jelen legyünk a közösségi oldalakon is, ha eredményeket szeretnénk elérni, mind a YouTube csatornával, mind vállalkozással kapcsolatban. Mindig legyen egy tervünk célkitűzésekkel, ami egy vezérfonalat adhat nekünk. Továbbá figyeljük meg, hogy a számunkra legideálisabb közönség, mely oldalakon érhetők el. Amennyiben ezek megvannak, igyekezzünk aktívan részt venni a közösségi életben és reagáljunk a közönségünk kérdéseire, hozzászólásaira, emellett ne feledkezzünk meg a statisztika analizálásáról sem mivel sokat segíthet a jelenlétünk javításában.

 

Ha hasznosnak találtad az itt olvasottakat, akkor ne felejtsd el megosztani!