Hogyan növeld a nézettségi időt a csatornádon? 1. rész

Senki sem szereti látni a magas visszafordulási arányt, azaz, ha a nézési idő mellett alacsony a százalék. Bizonyára te is sok időt és energiát áldozol, hogy jó minőségű videókat készíts a YouTube-ra, és szeretnéd, ha meg is néznék. Nem szeretnéd azt látni, hogy pár másodperc után tovább állnak a nézők. Mi a titok? Hogyan lehet elérni, hogy maradjanak és megnézzék a videód? Nézzünk erre pár egyszerű tippet!

YouTube analitika

Kerüljük a megtévesztő videó címeket

Soha ne próbáld félrevezetni az embereket, ne használj clickbait címet. Ez a módszer ugyan sok kattintást eredményez, viszont rontja a nézési idő arányát. Nem utolsó sorban ezért még jelenthetik a is a csatornádat, mint félrevezető tartalom gyártó.

Törekedj leíró címet adni, ami utal a videód tartalmára. A minőségi megtekintés célravezetőbb, mint a sok megtekintés.

Jó hangminőség

Ez egy másik ok, ami miatt nem nézik meg a videód. Ha nem hallják, mit mondasz mert halk, vagy valamilyen zajforrás miatt nem lehet érteni, akkor szintén tovább állnak.

Szerencsére ezt könnyen orvosolhatod egy minőségi mikrofonnal, amik szerencsére már viszonylag elérhető áron fellelhetőek a piacon. Ezután már csak ki kell tapasztalnod, hogyan lesz jobb a hangminőség.

Az első 15 másodperc lényeges

Fontos, hogy már a videó elején próbáld felkelteni a figyelmet, ha túl hosszú intrót használsz, az elveszi az időd és érdektelenné válik a videód.

Szóval az első 15 másodpercet használd fel okosan, hogy felkeltsd a nézők figyelmét. Itt érdemes pár szóban megemlíteni, hogy miről is lesz szó a továbbiakban.

 

Hamarosan jelentkezem a második felével, amiben további tippeket igyekszem adni.