Hogyan segíthetnek a célkitűzések a YouTube csatornád növekedésében?

Mint az élet más területein is, ha sikereket szeretnénk elérni, úgy a YouTube-on is célkitűzésekre van szükségünk ahhoz, hogy elérjük céljainkat.

Csak gondolj abba bele, hogy hányszor ülsz be úgy az autódba, hogy csak autókázol egyet céltalanul, vagy hányszor mész el úgy boltba, hogy nincs legalább fejben egy kis lista arról, hogy mi is kell? Nem sokszor igaz? A YouTube csatornád helyes irányban tartásához is kell egy útvonal terv, azaz kellenek célok, egy terv.

A célok segítenek, hogy motivált legyél

Menedzselni a YouTube csatornád nem egyszerű, és olykor nehéz következetesen megtenni a lépéseket a népszerűséghez. Ezért, kellenek célok, hogy motivált maradj. Ha látod, mi a következő cél és hogy haladsz afelé, jobban átlátod majd, hogy mi a következő lépés, hogy elérd azt.

A célok segítenek jobban fokuszálni a fontosabb teendőkre

Mint azt az előbb írtam, ha megvannak a célok, akkor jobban tudod majd menedzselni a csatornádat, mert látni fogod, hogy mi a következő lépés.

Itt van pár példa cél:

  • Elérni a 10 000 feliratkozót év végéig
  • Növelni a havi feliratkozást 100-ra
  • Elérni minden videón az 50 like-ot
  • Elérni az 50 000 megtekintést a csatornán
  • Minden videónál minimum 25 hozzászólás

Ezek csak példák. Esetedben is lehetnek hasonlóak vagy akár teljesen más célok is. Megadhatsz magadnak amennyit csak akarsz, rövid és hosszú távra is.

Azt viszont sose feledd, mindig maradj reális! Igyekezz olyan célokat megadni, amiket el is tudsz érni. Pl, ha jelenleg van 100 feliratkozód, akkor lehet az 1000 év végéig reálisabb. Ha túl nagy célokat adsz meg, amiket, majd nem is tudsz teljesíteni, könnyen a visszájára fordulhat és akár pont az ellenkezőjét éred majd el.

Végül de nem utolsó sorban, ne ess ugyanabba a hibába, amibe én is beleestem! Ne hagyd, hogy bármi is eltántorítson a céljaidtól!