Hogyan válassz YouTube nevet?

Elgondolkoztál már azon, hogy te is elindulj a YouTube karrier útján? Akkor ez a cikksorozat segíthet majd neked is.

Milyen a jó YouTube csatorna név? A csatorna neve hatalmas szerepet játszik abban, hogy mennyire is lesz sikeres a csatornád márkája, jövője. Ha már te is gondolkoztál egy-két csatorna néven de még nem tudod, hogy hogyan is válassz akkor ez a cikk segíthet neked is.

Név, ami reprezentál téged

Olyan nevet kell választani, ami megfelel neked vagy a márkádnak. Sok vlogger a saját nevét használja csatorna névnek, lásd Casey Neistat, Magyarósi Csaba.

A csatorna nevek hatalmas szerepet játszanak abban, amit az emberek társítanak majd hozzá, ezért nem árt meggyőződni arról, hogy a választott név illik hozzád.

Tehát olyan nevet érdemes választani, ami:

  • Könnyen megjegyezhető
  • Egyedi
  • Tömör

Tehát a cél, hogy ha valaki megemlít téged valahol, a neved könnyen megjegyezhető és leírható legyen, ha valaki rád szeretne keresni a YouTube-on.

Név, amit könnyű kimondani

Ez erősen kötődik ahhoz, hogy könnyen megjegyezgető YouTube csatorna neved legyen. Ha az emberek könnyen megjegyzik akkor sokkal könnyebben is beszélnek majd a csatornádról.

Nézzünk pár példát a könnyen megjegyezhető nevekre:

  • TheVr
  • Aljas Hubert
  • Csonti Gaming

Szóval nem biztos, hogy a CHXYSW2: )64 jó név választás lenne.

Válassz egyedi nevet

Ha teljesen egyedi nevet választasz, vagy alkotsz egy sajátot, ami a lehető legjobban passzol, illetve illeszkedik a csatornás leírásához, az csak a javadat szolgálhatja majd. Végtére is az „Oreo” szó háztartásbeli névvé vált, pedig azelőtt egyetlen lexikonban sem szerepelt.

Név, ami még nem foglalt

Ha azon gondolkozol, hogy weboldalt is indíts majd a csatornádnak, akkor érdemes lehet figyelni arra is, hogy a választott név szabad legyen, avagy még senki nem foglalt le ilyen domain nevet. Ha még szabad a domain akkor érdemes előre megvenned, mielőtt más teszi meg helyetted.

Ugyanez a helyzet a közösségi médiákban is ami majd az URL-ben jelenik meg.

 

Forrás: VlogNation