Miért akar ma minden fiatal YouTube-er lenni?

A YouTube 2019-ben még mindig népszerű, akkor is, hafolyamatosan változik a rendszeres célközönsége. Míg a kezdetben inkábbegyfajta zenelejátszóként vagy zenetévéként működött, ma már többek közöttszínvonalas oktató tartalmakat vagy akár gyerekmeséket is készítenek a YouTube-erek.

Mi okozhatja mai napig a YouTube csatornák szintetöretlen népszerűségét a fiatalok körében?

Ingyenes

A YouTube csatorna indítása ingyenes, illetve egy minimális költségvetésű eszközparkkal kivitelezhető. Ne becsüljük alá ennek a jelentőségét.

Bárki láthatja és követheti a feltöltött tartalmaidat

Bár egyesek a YouTube hanyatlásáról vizionálnak, a számok ennek ellenkezőjét tükrözik. A valóságban a YouTube csatornákat a bolygónk lakosságának negyede nézi, olyanok is, akik egyébként nem tévéznek, nem fizetnek elő semmilyen újságra, de még az Interneten sem böngésznek tudatosan a hírek között. Viszont futás, kerékpározás, tömegközlekedés közben vagy akár a konyhában dolgozgatva meghallgatnak egy jó számot, megnéznek egy vicces videót, esetleg egy receptet.

Az egyik legnagyobb lehetőség a vírusmarketingre

Tehát a YouTube csatornádat rengetegen látják. Ha pedig tetszik nekik, akkor meg is osztják a közösségi oldalakon, mások szintén tovább-osztják, így akár milliókhoz is eljuthat az üzeneted. Szinte bármihez is értesz, kitehetsz magadról e tevékenység közben készült videót a YouTube-ra és máris élvezheted a csodáló, elismerő pillantások tömegét.

Ma már nem csak a zenéről szól

Bár a zenés tartalmak továbbra is nagy népszerűségnek örvendenek és a jellegükből adódóan ez nagy valószínűséggel így is marad, amíg világ a világ, ma már akár egy porszívó összeszerelését, egy játék használatát vagy akár egy matek korrepetálást is ugyanígy megnéznek az emberek. Na persze, csak akkor, ha igényesen van megcsinálva a videód, de erről másik cikkben lesz szó.

Közlésvágy, önmegvalósítási vágy

Természetes igénye sokaknak, hogy szeretnék megmutatni magukat a világnak – a szó jó értelmében, természetesen. A YouTube-erek ezt pedig feltétlenül meg is tehetik.

Elismerés

Az elismerést is jól esik bezsebelni, hiszen erőt adhat a monoton hétköznapokhoz. A követőktől, nézőktől érkező kedvelések és az elismerő kommentek egy YouTube-ert elképesztően tudnak motiválni.

Értéket adhatnak

Sokaknak ez a legfőbb motiváció a YouTube csatorna indításához: az értékadás, tapasztalat átadás. Amikor például mentősök tanítanak minket a csecsemők újraélesztésére, az mindenképpen elismerést érdemel — de a TED talk-ról se feledkezzünk meg! De ugyanígy örülhetünk a nagyi elvesztett receptjének, egy szép videónak az elhagyott szülővárosunkról vagy egy felvételről az ismerősünk diplomaosztójáról, amelyre nem jutottunk el.

Láthatjuk tehát, hogy a YouTube csatorna indítási lehetőségminden korosztály számára adott. Ma már nemcsak egy tinicsatornáról van szó,hanem felnőtt, meglett emberektől is rengeteg hasznos dolgot tanulhatunk,életmentő tanácsokat kaphatunk az élet szinte bármelyik területén. A viccesvideók, kellemes zenék és a filmek sincsenek felső korhatárhoz kötve – ahogyanbárki nézheti és élvezheti is őket, úgy egy ilyen stílusú YouTube csatornalétrehozása is lehetséges minden korosztály számára.